Tag-kaart in Rood (Dutch)

English language blog post: click here.

In de wereld van het scrapbooken zijn “tags” een bekend fenomeen. Tags zijn in eerste instantie bedoeld als een soort los etiket (tag in het Engels), maar volgens mij staat het bij scrapbooken inmiddels voor een ruim assortiment aan losse kaartjes die allerlei vormen en kleuren kunnen aannemen, van ansichtkaartformaat of groter, tot de kleinste friemelbriefjes. Ze worden gebruikt om op te schrijven, maar ook om foto’s op te plakken.

Een tag-kaart is, tja, hoe zal ik het zeggen… een kaart met tags! Dat kun je natuurlijk ook weer op 1001 manieren doen – waarvan ik er nu eentje heb ontdekt en uitgeprobeerd.
Het idee deed ik op van een Amerikaanse scrapster die haar Vaderdag tag-kaart deelde op Youtube – in de beschrijving van mijn filmpje op Youtube vind je ook een link naar haar video.

Ik heb er natuurlijk mijn eigen draai aan gegeven, en er ook een nieuw element aan toegevoegd: digitale fotobewerking. Ik heb nl. eerst nieuwe digitale achtergrondjes toegevoegd aan de foto’s zodat alles nog mooier bij het ontwerp van de kaart zou passen. Zo is het geheel in de ogen van een kleurenfanaat als ik echt “af” en mooi in evenwicht! Neem bijv. Hond van Jarige Vriendin:

Tis wel wat meer werk natuurlijk… maar dan heb je ook wat.

Veel kijkplezier, en ik hoor graag wat je ervan vindt!

 

Leuk? Kijk dan ook eens naar mijn Mediterraanse variant op deze kaart!

BewarenBewaren

One thought on “Tag-kaart in Rood (Dutch)

Leave a comment